Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi
Przepis Pikantny cytrynowy budyń z cytrynowymi lodami bezowymi można zrobić w około 1 godzinę i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 1204 kalorii. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 4 i kosztuje 3,63 zł za porcję. 24 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Mieszanka skórki cytrynowej, skórki cytrynowej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Lody bezowe cytrynowe, Lody Bezowe Cytrynowe, oraz Ciasto Bezowe Z Lodami Cytrynowymi.
Instrukcje
1
Na sos cytrynowy ubić jajka i żółtko ze skórką i sokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
2
Dodaj cukier i masło, a następnie umieść miskę na patelni z delikatnie gotującą się wodą. Mieszaj, aż sos będzie błyszczący i zgęstnieje, aby pokryć tylną część łyżki.
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
3
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
4
W przypadku lodów ubijaj crme frache w maszynie do lodów, aż będzie gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Miniaturowe Wafle Waniliowe
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
5
Wyjąć z maszyny, następnie marmur w 200 ml schłodzonego sosu cytrynowego i złożyć przez kawałki bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
Przenieść do zamrażarki na 3-4 godziny, aż zamarznie.
7
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Posmaruj 4 pojedyncze formy budyniowe i ułóż bazy papierem tłustym. Ubij masło i cukier, aż blady i puszysty. Delikatnie złożyć jajka i mąkę na przemian, trochę na raz, aż do połączenia, a następnie dodać skórkę i sok. Łyżkę do foremek tak, aby były pełne w trzech czwartych i piec przez 20 minut, aż będą złote, wyrośnięte i jędrne w dotyku. Pozostawić do ostygnięcia lekko, a następnie okazać. Aby podać, delikatnie podgrzać sos, zalać puddingi i towarzyszyć z lodami.
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla cytrynowego puddingu. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.