Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi

Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi
Przepis Pikantny cytrynowy budyń z cytrynowymi lodami bezowymi można zrobić w około 1 godzinę i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 1204 kalorii. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 4 i kosztuje 3,63 zł za porcję. 24 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Mieszanka skórki cytrynowej, skórki cytrynowej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Lody bezowe cytrynowe, Lody Bezowe Cytrynowe, oraz Ciasto Bezowe Z Lodami Cytrynowymi.

Instrukcje

1
Na sos cytrynowy ubić jajka i żółtko ze skórką i sokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
2
Dodaj cukier i masło, a następnie umieść miskę na patelni z delikatnie gotującą się wodą. Mieszaj, aż sos będzie błyszczący i zgęstnieje, aby pokryć tylną część łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
4
W przypadku lodów ubijaj crme frache w maszynie do lodów, aż będzie gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
5
Wyjąć z maszyny, następnie marmur w 200 ml schłodzonego sosu cytrynowego i złożyć przez kawałki bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6
Przenieść do zamrażarki na 3-4 godziny, aż zamarznie.
7
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Posmaruj 4 pojedyncze formy budyniowe i ułóż bazy papierem tłustym. Ubij masło i cukier, aż blady i puszysty. Delikatnie złożyć jajka i mąkę na przemian, trochę na raz, aż do połączenia, a następnie dodać skórkę i sok. Łyżkę do foremek tak, aby były pełne w trzech czwartych i piec przez 20 minut, aż będą złote, wyrośnięte i jędrne w dotyku. Pozostawić do ostygnięcia lekko, a następnie okazać. Aby podać, delikatnie podgrzać sos, zalać puddingi i towarzyszyć z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla cytrynowego puddingu. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn