Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi

Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi
Przepis Pikantny cytrynowy budyń z cytrynowymi lodami bezowymi można zrobić w około 1 godzinę i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 1204 kalorii. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 4 i kosztuje 3,63 zł za porcję. 24 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Mieszanka skórki cytrynowej, skórki cytrynowej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Lody bezowe cytrynowe, Lody Bezowe Cytrynowe, oraz Ciasto Bezowe Z Lodami Cytrynowymi.

Instrukcje

1
Na sos cytrynowy ubić jajka i żółtko ze skórką i sokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
2
Dodaj cukier i masło, a następnie umieść miskę na patelni z delikatnie gotującą się wodą. Mieszaj, aż sos będzie błyszczący i zgęstnieje, aby pokryć tylną część łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
4
W przypadku lodów ubijaj crme frache w maszynie do lodów, aż będzie gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
5
Wyjąć z maszyny, następnie marmur w 200 ml schłodzonego sosu cytrynowego i złożyć przez kawałki bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
6
Przenieść do zamrażarki na 3-4 godziny, aż zamarznie.
7
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Posmaruj 4 pojedyncze formy budyniowe i ułóż bazy papierem tłustym. Ubij masło i cukier, aż blady i puszysty. Delikatnie złożyć jajka i mąkę na przemian, trochę na raz, aż do połączenia, a następnie dodać skórkę i sok. Łyżkę do foremek tak, aby były pełne w trzech czwartych i piec przez 20 minut, aż będą złote, wyrośnięte i jędrne w dotyku. Pozostawić do ostygnięcia lekko, a następnie okazać. Aby podać, delikatnie podgrzać sos, zalać puddingi i towarzyszyć z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla cytrynowego puddingu. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn