Pikantny pstrąg z prostą sałatką ogrodową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pikantnego pstrąga z prostą sałatką ogrodową. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 76g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 1 i kosztuje 7,12 zł za porcję. Mieszanka cytryny, grecki jogurt, pstrąg tęczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Grillowany pstrąg z Zukami ogrodowymi i ziołami Aïoli, Pstrąg pieczony w ziołach i chrzan, oraz Prawie Słynna Sałatka Ogrodowa (Naśladowca Ogrodu Oliwnego) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C/Gaz 6 / wentylator 180C. pokrój połowę cytryny i włóż plastry, z gałązkami koperku, do jamy pstrąga.
Połóż rybę na naoliwionej blasze do pieczenia i wykonaj 4 ukośne ukośniki z jednej strony o długości około 4 cm.
Skropić rybę 1 łyżką oliwy z oliwek, obficie przyprawić i piec 15 minut.
Wstawiamy czajnik do zagotowania, następnie do jogurtu mieszamy posiekany koperek z wyciśniętym cytryną i odrobiną soli i pieprzu, odstawiamy.
Posypać solą na ciętej stronie ząbka czosnku i natrzeć go wewnątrz małej miseczki jest to dobry sposób na uzyskanie smaku czosnku do jedzenia bez jego zbyt mocnego. Opróżnić wrzącą wodę z czajnika do małego rondla, doprowadzić do wrzenia i gotować fasolkę przez 3-4 minuty, aż gotowane, ale jeszcze lekko chrupiące.
Odcedzić fasolę i wrzucić je do garlicky miski z rzodkiewki i pozostałego oleju.
Podawać rybę z ciepłą fasolą i sosem jogurtowym. Pozostałą cytrynę pokroić w Klin, aby przecisnąć pstrąga i sałatkę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pstrągi można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.