Pikantny Pstrąg Z Grilla

Pikantny Pstrąg Z Grilla
Pikantny Pstrąg Z Grilla zajmuje około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 72 g białka, 28 g tłuszczu i łącznie 565 kalorii. Za 8,3 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 1 osoby. Ten przepis polubiło 21 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Allrecipes wymaga chili w proszku, mielonego kminku, pstrąga i oleju roślinnego. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, przyjazną fodmap i całą 30. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 97%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli szukasz podobnych przepisów, spróbuj grillowanego pstrąga z grillowaną sałatką rzymską, pikantnego pstrąga cytrynowego i smażonego pstrąga z pikantnym jarmużem.

Instrukcje

1
Ostrym nożem wykonaj kilka ukośnych nacięć z każdej strony pstrąga.
Składniki, których będziesz potrzebować
PstrągPstrąg
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Zmieszaj sok z cytryny, olej roślinny, kminek, chili w proszku, paprykę, czarny pieprz i sól na pastę w małej misce; nałóż na boki ryby, rozprowadzając go w nacięciach. Pstrąga przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnio-wysokim ogniu. Termometr do grilla powinien wskazywać 205 stopni C. Spryskaj kawałek folii aluminiowej wystarczająco duży, aby pomieścić rybę sprayem kuchennym i umieść go na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Połóż pstrąga na kawałku folii i grilluj, obracając jeden raz, aż ryba stanie się nieprzezroczysta, a miąższ będzie łatwo się łuszczył, około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór na pstrągi. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Różowa Segura Viudas Cava Brut z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Segura Viudas Cava Brut Rose
Segura Viudas Cava Brut Rose
Młodzieńcze owocowe aromaty truskawek, czerwonej porzeczki i granatu prowadzą do orzeźwiającego podniebienia pełnego owoców wiśni i lekkiej kwasowości. Miękkie wykończenie z tyłu podniebienia zapewnia cudowną, przystępną równowagę tej Cava. Mieszanka: 90% Trepat; 10% Grenachy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia79
Magazyn