Pikantny makaron Soba z Shiitakes i kapustą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 18g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka czosnku, edamame, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny Makaron Soba Z Shiitakes, Makaron Soba z Shiitakes i Edamame, oraz Makaron Soba z zieloną fasolką i Shiitakes.
Instrukcje
1
Wymieszać wszystkie składniki sosu aż do rozpuszczenia brązowego cukru, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
SOS
2
Tosty nasiona sezamu w suchej 12-calowej patelni ciężkiej (Nie nonstick) na średnim ogniu, mieszając, aż blady złoty, a następnie przenieść do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie podsmażyć imbir i czosnek, mieszając, aż pachnący, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj shiitakes i sauté, często mieszając, aż do miękkości i zaczynając brązowy, o 6 protokół. Zmniejszyć ogień do średniego, następnie dodać kapustę i większość szalotki (rezerwy o łyżkę do dekoracji) i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta jest chrupiąca-miękka, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Grzyby Shiitake
Kapusta
5
Dodać sos i dusić 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
6
Podczas gotowania kapusty, gotować soba i edamame razem w garnku z makaronem wrzącej osolonej wody (2 łyżki soli na 6 ćwiartek wody), aż makaron będzie po prostu miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Makarony
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod chłodną wodą, aby zatrzymać gotowanie i usunąć nadmiar skrobi, a następnie ponownie dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
8
Przenieś do dużej miski i wrzuć z sezamem i mieszanką warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Podawać posypane zastrzeżone szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
1
Jeśli nie jesteś w stanie znaleźć koreańskiej pasty paprykowej, zastąp 3/4 łyżeczki Chińskiej pasty chile i zmniejsz ilość sosu sojowego do 1/4 szklanki.