Pikantny makaron Soba z Shiitakes i kapustą

Pikantny makaron Soba z Shiitakes i kapustą
Pikantny makaron Soba z Shiitakes i kapustą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 18g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka czosnku, edamame, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny Makaron Soba Z Shiitakes, Makaron Soba z Shiitakes i Edamame, oraz Makaron Soba z zieloną fasolką i Shiitakes.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki sosu aż do rozpuszczenia brązowego cukru, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SOSSOS
2
Tosty nasiona sezamu w suchej 12-calowej patelni ciężkiej (Nie nonstick) na średnim ogniu, mieszając, aż blady złoty, a następnie przenieść do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie podsmażyć imbir i czosnek, mieszając, aż pachnący, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj shiitakes i sauté, często mieszając, aż do miękkości i zaczynając brązowy, o 6 protokół. Zmniejszyć ogień do średniego, następnie dodać kapustę i większość szalotki (rezerwy o łyżkę do dekoracji) i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta jest chrupiąca-miękka, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
KapustaKapusta
5
Dodać sos i dusić 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
6
Podczas gotowania kapusty, gotować soba i edamame razem w garnku z makaronem wrzącej osolonej wody (2 łyżki soli na 6 ćwiartek wody), aż makaron będzie po prostu miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod chłodną wodą, aby zatrzymać gotowanie i usunąć nadmiar skrobi, a następnie ponownie dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkrobiaSkrobia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
8
Przenieś do dużej miski i wrzuć z sezamem i mieszanką warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Podawać posypane zastrzeżone szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
1
Jeśli nie jesteś w stanie znaleźć koreańskiej pasty paprykowej, zastąp 3/4 łyżeczki Chińskiej pasty chile i zmniejsz ilość sosu sojowego do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Sos SojowySos Sojowy
PieprzPieprz
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn