Pikantny kurczak Indyjski z zieloną masalą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc daj Pikantny Indyjski Kurczak z Zielonym Masalanem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 74 kalorie, 6G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mielonej kurkumy, kolendry, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kurczak Tikka Masalan Indyjski, Pieprz Indyjski Kurczak Masala, oraz Sandwich Masala Powder - jak zrobić kanapkę Masalan w domu-Indyjska mieszanka przypraw.
Instrukcje
Umieść paprykę chili, nasiona kminku, pastę imbirowo-czosnkową, sól, kurkumę, sok z limonki i kolendrę w blenderze. Puree, aż kolendra jest bardzo drobno posiekane, następnie dodać jogurt, i puree, aż będzie gładka.
Wlać pałeczki z kurczaka do zamykanej plastikowej torebki i wymieszać, aby pokryć. Marynować w lodówce co najmniej 2 godziny.
Aby gotować, rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i gotować, aż cebula zmięknie i zmieni się półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać kurczaka i marynatę, i doprowadzić do duszenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż pałeczki perkusyjne będą miękkie, 30 do 40 minut.