Pikantny Krem Szpinakowo-Gorgonzolowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 255 kalorii, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brązowego cukru, mleka, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pikantny Krem Szpinakowo-Gorgonzolowy, Budyń Gorgonzola z gruszkami, oraz Pikantna Gorgonzola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szpinak dobrze odcedzić, naciskając między warstwami ręczników papierowych. Odstawić.
Podsmażyć pokrojoną cebulę na gorącym oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 5 minut.
Wymieszać z brązowym cukrem; gotować, mieszając od czasu do czasu, 20 minut lub aż cebula będzie karmelowa. Rezerwa 1/4 szklanki cebuli. Łyżka pozostałej cebuli równomiernie do 6 (6-uncja) kubki budyniu pokryte sprayem do gotowania; posypać równomiernie serem Gorgonzola.
Ubić serek z mikserem elektrycznym, aż będzie gładki.
Dodać jajko i kolejne 5 składników, ubijając aż do wymieszania. Wymieszać ze szpinakiem. Łyżka równomiernie na ser w miseczkach budyniu.
Umieść kubki na patelni o wymiarach 13 x 9 cali.
Dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 350 przez 30 do 40 minut lub aż prawie zestaw.
Odstawić 10 minut; unmold, a top z zarezerwowanych cebuli.
* 1 (4-uncja) pakiet pokruszony ser pleśniowy może być zastąpiony.
Oryginalny przepis z pół na pół, więcej sera i oleju: kalorie 265 (70% z tłuszczu); Tłuszcz 21g (sat 11g); Chol:159mg.