Pikantny i Chunky Baba Ghanoush
Pikantny i Chunky Baba Ghanoush jest a bezglutenowe i pierwotne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 3 i kosztuje $3.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 11g białka, oraz 47 g tłuszczu. Przepis ten zachwycił 141 osób. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, globe bakłażany, sok z cytryny 2 cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Baba Ghanoush, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać jeden bakłażan, łodygi i pokroić w 1/2-calowe grube plastry wzdłuż. Przebić skórę drugiego bakłażana widelcem.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Przyprawić plastry bakłażana solą i posmarować olejem. Grill bakłażan plastry na gorącej stronie grilla aż rumiane, o 4 protokół. Odwróć plastry i nadal grillować, aż druga strona zbrązowieje i bakłażan zmiękł, o 4 protokół więcej.
Przenieść plastry bakłażana do deski do krojenia i pokroić w kostkę 1/2 cala. Odstawić.
Miejsce drugie, całe bakłażan na chłodnej stronie grilla. Przykryć i gotować, aż skóra ciemnieje i zmarszczki i bakłażan jest równomiernie miękki po naciśnięciu szczypcami, o 45 minut, obracając w połowie nawet gotowania.
Usuń bakłażan z grilla i odstawić, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, 5-10 minut.
Ustaw drobny sitko siatkowe nad miską lub w zlewie. Trim top off całego bakłażana i pokroić bakłażana wzdłuż. Łyżką wyjąć miąższ ze skóry i umieścić miąższ w sitku; wyrzucić skórę.
Niech miąższ spuścić przez 3-5 minut.
Przenieść miąższ do dużej miski i zacieru z trzepaczką, aż bakłażan jest rozbity, ale nadal grube.
Ubij w 1/2 szklanki oleju, soku z cytryny, tahini, papryce, czosnku i kminku. Wymieszać pokrojone w kostkę plastry bakłażana i doprawić solą do smaku.
Umieścić w lodówce, aż ostygnie, około 1 godziny. Do podania skropić oliwą i posypać natką pietruszki.