Pikantny Gulasz Z Etiopskiej Czerwonej Soczewicy

Pikantny Gulasz Z Etiopskiej Czerwonej Soczewicy
Pikantny etiopski gulasz z czerwonej soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 416 kalorii, 17g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz ząbki czosnku, pastę pomidorową, ryż basmati i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ethiopian s: Mesir Wat gulasz z czerwonej soczewicy z Ayib, Curry Z Etiopskiej Soczewicy, oraz Pikantny Pomidorowy Gulasz Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 15 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać imbir i czosnek; gotować 5 minut, często mieszając. Wymieszaj pastę pomidorową i przyprawę Berbere; gotuj 1 minutę, mieszając, aby połączyć. Stopniowo dodawać bulion, mieszając trzepaczką do wymieszania. Zwiększ ciepło do średnio-wysokiej; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BerbereBerbere
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Soczewicę opłukać do zimnej wody; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Dodaj soczewicę do mieszaniny bulionu; dusić, częściowo pokryte, 35 minut lub aż soczewica są miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Posypać kolendrą; podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn