Pikantny Gulasz Z Etiopskiej Czerwonej Soczewicy

Pikantny Gulasz Z Etiopskiej Czerwonej Soczewicy
Pikantny etiopski gulasz z czerwonej soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 416 kalorii, 17g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz ząbki czosnku, pastę pomidorową, ryż basmati i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ethiopian s: Mesir Wat gulasz z czerwonej soczewicy z Ayib, Curry Z Etiopskiej Soczewicy, oraz Pikantny Pomidorowy Gulasz Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 15 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać imbir i czosnek; gotować 5 minut, często mieszając. Wymieszaj pastę pomidorową i przyprawę Berbere; gotuj 1 minutę, mieszając, aby połączyć. Stopniowo dodawać bulion, mieszając trzepaczką do wymieszania. Zwiększ ciepło do średnio-wysokiej; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BerbereBerbere
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Soczewicę opłukać do zimnej wody; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Dodaj soczewicę do mieszaniny bulionu; dusić, częściowo pokryte, 35 minut lub aż soczewica są miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Posypać kolendrą; podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn