Pikantny Grillowany Tuńczyk z salsą ogrodową

Przepis Pikantny Grillowany Tuńczyk z salsą ogrodową może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Na 6,73 zł / porcja, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 273 kalorie, 41g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Jalapeno chiles, sok z limonki, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pikantny Grillowany Tuńczyk Z Salsą Ogrodową, Grillowany kurczak i Salsa ogrodowa, oraz Ostrygi na pół muszli z grillowaną salsą ogrodową.
Instrukcje
Pieczony czosnek i jalapeños w małej, suchej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, do miękkości (oba będą czernieją w miejscach), 5 do 10 minut dla jalapeños,15 minut dla czosnku. Ostudzić, następnie obrać czosnek. Puree czosnek, jalapeños, sok z limonki i 1/2 łyżeczki soli w blenderze na gładką. Miarka 1/2 Puchar puree do 13" x 9 " szklane naczynie do pieczenia.
Umieść rybę na puree, odwracając raz, aby pokryć obie strony. Przykryć naczynie; przechowywać w lodówce 10 do 20 minut marynować.
Przełożyć Pozostałe puree do innej miski na salsę.
Wymieszać z pomidorami. Cebulę opłukać w małym sitku pod zimną wodą; odcedzić.
Dodaj do mieszanki pomidorowej. Wymieszać z kolendrą, miętą i bazylią. Doprawić pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Grillować w sprayu; podgrzać do średniej wysokości (około 191°).
Wyjąć rybę z marynaty; umieścić na grillu. Przykryć grill i gotować 3 protokół. Odkryć, flip ryby, przykryć ponownie i gotować, aż ryba jest zrobione, o 2 minut więcej dla średnio rzadkie.
Przełóż rybę na talerze; łyżka salsy na wierzchu.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot]()
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.