Pikantne Ziołowe Kotlety Wieprzowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 39 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, ozdoby: jabłka, schabowe kotlety i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pikantne Kotlety Wieprzowe, Pikantne Kotlety Wieprzowe Faszerowane, oraz Pikantne Kotlety Piwne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1/4 szklanki soku jabłkowego, 1 łyżka. brązowy cukier i musztarda w dużej plastikowej torbie do zamrażania z zamkiem błyskawicznym; dodaj wieprzowinę. Uszczelnij worek i dobrze wstrząśnij, aby pokryć. Chill 30 minut, obracając raz.
Usuń wieprzowinę z marynaty, odrzucając marynatę. Schab osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pepper.
Gotować wieprzowinę w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 3 minuty z każdej strony.
Cebulę i czosnek gotować w gorących kroplach, ciągle mieszając, 1 minutę.
Dodaj pozostałe 3/4 szklanki soku jabłkowego na patelni, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni. Wymieszać z rozmarynem, 1 łyżka. brązowy cukier, 1 łyżka. ocet balsamiczny, a pozostałe 1/2 łyżeczki. sól i pieprz.
Doprowadzić mieszankę cebuli do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio niski, i gotować na wolnym ogniu 3 do 5 minut lub aż mieszanina jest zmniejszona o połowę.
Dodać wieprzowinę do mieszanki cebuli, obracając się do płaszcza. Przykryć i gotować 5 do 10 minut lub aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą porcję zarejestruje 15
Zdjąć z ognia i umieścić wieprzowinę na półmisku. Pokrywa z folią aluminiową.
W międzyczasie ubij razem 1/4 szklanki wody, 1 łyżka. mąka, pozostała 1 1/2 łyżki. brązowy cukier, a pozostałe 1 łyżka. ocet balsamiczny na patelni, aż będzie gładki. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 1 do 2 minut lub aż lekko zgęstnieje i bąbelki.
SOS skropić wieprzowiną, lub podawać z wieprzowiną, w razie potrzeby.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.