Pikantne Wafle Orzechowe
Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 34 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz brązowy cukier, orzechy włoskie, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pikantne Ciasto Dyniowo-Orzechowe, Pikantne Bułeczki Z Orzechami Feta, oraz Pikantne Herbatniki Żurawinowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 5 składników (przez sól) połączyć w robocie kuchennym; pulsować, aż orzechy włoskie zostaną drobno zmielone.
Dodać masło; pulsować tylko do momentu, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj 2 łyżki wody z lodem; pulsuj, aż ciasto będzie wilgotne. Zeskrobać mieszaninę na powierzchni roboczej; ugniatać krótko, aż ciasto się połączy (mieszanina będzie wydawała się krucha). Naciśnij ciasto do 12-calowego dziennika na arkuszu folii. Przykryć i umieścić w zamrażarce 1 godzinę lub do firmy.
Ciasto pokroić w poprzek na 16 równych porcji; każdą porcję zwinąć w kulkę. Pracując z 1 kulką na raz (przykryj pozostałe kulki, aby zapobiec wyschnięciu), umieść kulkę na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Używając DNA szklanki, spłaszcz kulkę, tworząc 2-calową rundę. Powtórz procedurę z pozostałymi kulkami, pozostawiając około 1 cala między spłaszczonymi rund na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 10 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić na stojaku z drutu.