Pikantne tarty (aka Quiche!)
Pikantne tarty (aka Quiche!) może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 13g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $1.2 za porcję. Mieszanka papryki, szpinak, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tarty Quiche, Pikantne Tarty Jajeczne, oraz Bekonowe Tarty Quiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skorupę, wyjąć ciasto i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej, a następnie zwijać na lekkiej mące na skorupę o grubości 1/8 cala.
Przełożyć na patelnię i delikatnie docisnąć skórkę do krawędzi patelni, odcinając nadmiar skórki. Zawiń skorupę (w tart pan) w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę lub do 24 godzin.Tarta z pieczoną papryką i fetą
Serwuje 6-82 czerwone papryki, oczyszczone i połów1 mrożony szpinak, 10 uncji pudełka4 uncje pokruszony ser feta8 całe jajka2 szklanki pół i pół1 / 2 łyżeczki suszonego oregano1 / 2 łyżeczki soli1 / 2 łyżeczki pękniętego czarnego pieprzu
Czerwona papryka pieczona, Skórka do góry, pod brojlerem i do momentu całkowitego poczernienia skóry (10-15 minut).
Wyjąć z piekarnika i umieścić paprykę w szczelnie zamkniętym plastikowym worku do ostygnięcia. W międzyczasie wyłożyć ciasto z folią i dodać ciężarki do ciasta.
Piec w temperaturze 350 przez 15 minut.
Usunąć masę ciasta, wyrzucić folię i odstawić skórkę na bok.
Usunąć zwęgloną skórę z papryki i wyrzucić. Posiekaj paprykę. W dużej misce lekko ubić jajka, następnie dodać pół na pół, oregano, sól i pieprz.
Dobrze wymieszać z trzepaczką.
Ułożyć patelnię na blasze do pieczenia.
Paprykę, szpinak i ser feta rozłożyć równomiernie na dnie tarty. Delikatnie wlać mieszaninę jaj na wierzch, uważając, aby nie przepełnić. Powrót tarta do piekarnika i piec, aż lekko złoty na wierzchu i wykałaczka wychodzi czysty, około godziny.
Ostudzić lekko przed wyjęciem zewnętrznej krawędzi z patelni i podaniem.Facebook
One Comment Comments Feed
Imię i nazwisko (wymagane)Mail (nie będzie opublikowany) (wymagane)strona internetowa poprzedni