Pikantne Tajskie Tofu z czerwoną papryką i orzeszkami ziemnymi

Pikantne Tajskie Tofu z czerwoną papryką i orzeszkami ziemnymi
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Pikantne Tajskie Tofu z czerwoną papryką i orzeszkami ziemnymi może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 340 kalorii, 14g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 353 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz imbir, sok z limonki, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pikantne Tajskie Tofu Z Czerwoną Papryką I Orzeszkami Ziemnymi, Pikantne Tajskie Tofu Z Czerwoną Papryką I Orzeszkami Ziemnymi, oraz Andy Ricker ' s Phat Thai (smażony makaron ryżowy z krewetkami, Tofu i orzeszkami ziemnymi).

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w woku na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodaj paprykę, imbir, i czosnek; smażyć, aż papryka po prostu zacząć zmiękać, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
3
Dodaj tofu i zielonej cebuli; wrzucić 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Dodaj kolejne 3 składniki. Wrzucić do blend, o 1 minutę.
5
Dodaj szpinak w 3 dodatkach, podrzucając, aż zacznie więdnąć, około 1 minuty na każdy dodatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
6
Wymieszać z bazylią. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BazyliaBazylia
7
Posypać orzeszki ziemne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
8
W porcji: 370 kalorii, 29g tłuszczu (4G nasycone), 0mg cholesterolu, 806mg sodu, 16G węglowodanów, 5G błonnika, 16G białka
9
Dane Żywieniowe
10
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Quintan Essentia Chenin Blanc z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia78
Magazyn