Pikantne okłady z soczewicy z sosem Tahini

Pikantne okłady z soczewicy z sosem Tahini
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 272 kalorie, 10g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 291 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka papryki, pietruszki płaskolistnej, lavash i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowane bakłażany z pikantnym tahini Slaw, Sunrise Nori okłady z pikantną mżawką Tahini, oraz Okłady z kurczaka Shawarma z sosem jogurtowym Lemon tahini.

Instrukcje

1
Połącz soczewicę i 2 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Dusić, aż soczewica będzie miękka, około 20 minut. Wyłączyć ogień i wymieszać bulgur.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
BulgurBulgur
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odstawić, aż woda zostanie wchłonięta i bulgur będzie miękki, około 30 minut.W międzyczasie rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
BulgurBulgur
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, aż będzie miękka i przezroczysta. Wymieszać z kminkiem i płatkami czerwonej papryki i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Dodaj cebulę, szalotki, pietruszkę i sól do mieszaniny soczewicy i bulguru i mieszaj, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
BulgurBulgur
SoczewicaSoczewica
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Ułóż arkusz lavash z krótszym końcem najbliżej Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb LavashChleb Lavash
2
Rozprowadzić 1 1/2 łyżki pasty z czerwonej papryki na dolnej 1/3 arkusza. Wierzch z mieszaniną soczewicy i bulguru, a następnie kapusta.
Składniki, których będziesz potrzebować
GochujangGochujang
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
BulgurBulgur
SoczewicaSoczewica
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Zwiń od dołu do góry i rozprowadź dodatkową 1/2 łyżki pasty z czerwonej papryki na górnym końcu, aby uszczelnić okład. Powtórz dla pozostałych wraps.To podawać, pokroić każdy zawijas na pół i podawać z sosem tahini na boku.Uwagi Do Przepisu
Składniki, których będziesz potrzebować
GochujangGochujang
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TahiniTahini
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
W tym przepisie możesz zastąpić kupioną w sklepie pastę z czerwonej papryki lub łagodną harissę domową wersją.
Składniki, których będziesz potrzebować
GochujangGochujang
HarissaHarissa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia85
Magazyn