Pikantne krewetkowe Tacos z grillowaną salsą Tomatillo

Pikantne krewetkowe Tacos z grillowanym Tomatillo Salsan to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, tortille kukurydziane, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Tacos z soczewicy z grillowanym ananasem-Tomatillo Salsa, Szaszłyki z krewetek z Tomatillo-Salsa z awokado i plastry cytryny z grilla, oraz Jerk Shrimp Tacos z pikantną salsą melonową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować salsę, usuń łuski i łodygi z pomidorów.
Tomatillo umieścić na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania. Grillować 10 minut lub aż lekko poczerniały z każdej strony, obracając od czasu do czasu. Ostudzić całkowicie; grubo posiekać.
W misce robota kuchennego umieścić pomidory, cebulę i kolejne 5 składników (przez czosnek). Puls 7 razy lub do grubo posiekane.
Aby przygotować tacos, krewetki nić równomiernie na 6 (10-calowy) szaszłyki.
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Grill 2 minuty lub aż krewetki są zrobione, obracając raz.
Usuń krewetki ze szaszłyków i umieść w średniej misce.
Dodaj ostry sos pieprzowy, chili w proszku, kminek i 1/4 łyżeczki soli; wrzucić do herbu.
Podgrzej tortille na grillu 1 minutę z każdej strony. Top każdej tortilli z 1/4 szklanki kapusty i 2 łyżki marchewki. Podzielić mieszaninę krewetek równomiernie między tortille; top każdy z 2 łyżki salsy.