Pikantne kebaby z kurczaka

Pikantne kebaby z kurczaka
Pikantne kebaby z kurczaka to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 20 porcjami. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 59 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Mieszanka filetów z piersi kurczaka, dymki, pomidory koktajlowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 618 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), Pikantne kebaby z kurczaka z ziemniakami cytrynowymi, oraz Pikantne Kebaby Wieprzowe.

Instrukcje

1
Czosnek, imbir, skórkę pomarańczową i dymkę zmielić na pastę w maszynce.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodaj miód, sok pomarańczowy, sos sojowy i olej, a następnie ponownie zmiksuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Wlać mieszaninę na kostkę kurczaka i pozostawić do marynowania na co najmniej 1 godzinę, ale najlepiej na noc. Pieczarki wrzucamy na ostatnie pół godziny, żeby też nabrały smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Kurczaka, pomidory, grzyby i paprykę nawlecz na 20 drewnianych szaszłyków, a następnie gotuj na patelni przez 7-8 minut z każdej strony lub aż kurczak będzie dokładnie ugotowany i złocisty. Kebaby obrócić często i od czasu do czasu podlewać marynatą aż do równomiernego ugotowania. Ułóż na talerzu, rozetrzyj posiekaną dymką i zjedz palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia7
Magazyn