Pikantne i serowe jajko i pomidor Frittata

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pikantne i serowe jajko i pomidor Frittatan spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 152 kalorie, 20g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pomidory w puszkach, ser cheddar, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Pikantny pieczony bakłażan, pomidor i Ricotta Frittata, Pikantny serowy Dip kukurydziano-pomidorowy, oraz Pikantny pomidor Barramundi Bisque i serowy czosnek Flatbread.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła. Przygotuj patelnię bezpieczną dla piekarnika za pomocą sprayu do gotowania i umieść na średnim ogniu.
Ubij białka, jajka i 1/2 szklanki sera Cheddar razem w misce. Gotować mieszaninę jaj w gorącej patelni, aż dno jaj kolei nieprzezroczyste, o 1 minutę. Przykryć patelnię pokrywką i gotować, aż jajka są prawie ustawione, 4 do 5 protokół więcej.
Pokrojone w kostkę pomidory z chiles i pozostałym serem rozłożyć na jajkach.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować pod brojlerem, aż jajka zakończyć ustawienie i ser jest całkowicie stopiony, 2 do 3 protokół. Pozostawić frittata odpocząć 5 minut przed krojenia służyć.