Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie

Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie
Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie to pescatarian danie główne. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga orzechów piniowych, skórki pomarańczowej, pietruszki liściastej i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Filety z sosem natartym i pieczonym Gardłoszem pomarańczowym, Kasza Wołowa Z Natką Pietruszki Kuskus, oraz Pikantne filety rybne z sosem maślanym cytrynowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 170C / konwencjonalny 190C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Filety z plamiaka natrzeć mieszanką przypraw i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z PlamiakaFilety Z Plamiaka
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Do dużej żaroodpornej miski włożyć kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Zalać 500 ml wrzącej wody i pozostawić do namoczenia na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
W międzyczasie roztopić masło na patelni i gotować cebulę delikatnie przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Zdjąć z ognia i wymieszać w orzeszki piniowe i sułtanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
7
Rozgnieść widelcem kuskus, dodać mieszankę cebuli, skórkę pomarańczową i sok oraz połowę natki pietruszki. Dokładnie wymieszać i doprawić czarnym pieprzem. Przełóż do tacki do pieczenia i wyrównaj powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Filety rybne ułożyć na kuskusie. Przykryć luźno dużym kawałkiem folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Piec przez 15-20 minut, w którym to czasie ryba powinna być gotowana, zależy to od grubości filetów. Aby sprawdzić, miąższ powinien wyglądać na nieprzezroczysty i łatwo się łuszczyć, gdy jest popychany widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Podawać od razu, posypane pozostałą pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje do filetów z plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn