Pikantne burgery z tuńczykiem

Pikantne burgery z tuńczykiem
Pikantne burgery z tuńczykiem trwa około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.69 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju słonecznikowego, ząbka czosnku, liści kolendry i sosu sojowego. Sprawdza się jako danie główne. 172 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubi to Amerykańskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 98%. Podobne przepisy to Pikantne Burgery Z Grilla, Pikantne Rogaliki Z Tuńczykiem, oraz Pikantne Bułeczki Z Tuńczykiem.

Instrukcje

1
Tuńczyka pokroić na małe kawałki, a następnie kontynuować siekanie, aż tuńczyk zostanie z grubsza zmielony. Przełóż tuńczyka do miski i wymieszaj z czosnkiem, imbirem, sosem sojowym i kolendrą. Uformuj dwa hamburgery, umieść na talerzu, a następnie zamrozić na 10 minut, aby ujędrnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Rozgrzać olej na patelni nieprzywierającej, a następnie gotować hamburgery przez 1-2 min z każdej strony lub aż do zrobienia według własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Hamburgery podawać w tostach z sałatą, pomidorem i awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym

Polecane wino: Malbec, Merlot, Zinfandel

Burger w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Merlot i Zinfandel. Merlot będzie idealnie pasował do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher) z oceną 4.7 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher)
Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher)
Intensywny rubinowy kolor. Jasny, ze złożonymi aromatami jeżyny, minerałów i fiołków. Gęste i skoncentrowane, to wino ma solidną kwasowość i taniny oznaczające smaki jagód, fiołków i gorzkiej czekolady. Zachowują również słodycz wina. Wykończenie jest ze słodkimi taninami i przyjemnym fiołkiem. To dobrze zbalansowane wino, bogate w osobowość.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia67
Magazyn