Pikantna zupa z dyni i krewetek marki LACTAID®
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pikantna zupa z dyni i krewetek marki LACTAID® może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Mieszanka oliwy z oliwek, kolendry, mielonego ziela angielskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 63%. Spróbuj Placek z dyni Streusel marki EAGLE®, Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, oraz Curry zupa dyniowa z pikantnymi pestkami dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przykrytym dużym rondlu gotować cebulę, marchew, kolendra, imbir, czosnek, i ziele angielskie w gorącym oleju na średnim ogniu przez 12 do 15 minut lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Lekko schłodzić.
Przenieść mieszaninę do pojemnika blendera lub miski robota kuchennego.
Dodaj 1/2 szklanki bulionu z kurczaka. Przykryć i zmiksować lub przetworzyć do uzyskania niemal gładkiej powierzchni.
W tym samym rondlu połącz dynię, mleko o obniżonej zawartości tłuszczu LACTAID® i pozostały bulion. Mieszać w mieszaninie warzyw i 8 uncji krewetki; ciepła przez. W razie potrzeby, wątku dodatkowe gotowane krewetki na małe szaszłyki. Zupa z kadzi do misek na zupę. W razie potrzeby każdą porcję uzupełnij pokrojonym szczypiorkiem i szaszłykiem z krewetek.