Pikantna zupa z ciasta dyniowego z pianką cynamonową, Pepitą Streusel i bitą śmietaną

Pikantna zupa z ciasta dyniowego z pianką cynamonową, Pepitą Streusel i bitą śmietaną
Pikantna zupa z ciasta dyniowego z pianką cynamonową, Pepita Streusel i bitą śmietaną może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.92 za porcję. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 5G białka, oraz 23G tłuszczu. 35 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz untoasted, por, brązowy cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pikantna zupa z ciasta dyniowego z pianką cynamonową, Pepitą Streusel i bitą śmietaną, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Tarta Żurawinowa Z Creme Fraiche Bitą Śmietaną.

Instrukcje

1
Owinąć goździki, anyż Gwiaździsty, laskę cynamonu, jagody ziela angielskiego, ziarna pieprzu i świeży imbir w gazę i zabezpieczyć sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
świeży Imbirświeży Imbir
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2
W dużym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj cebulę, czosnek, seler, i pory i smażyć, aż półprzezroczyste, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4
Dodaj dynię, 2 ćwiartki wody i pakiet przypraw i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Wyjąć i wyrzucić opakowanie przypraw. Pracując w małych partiach, wlewamy zupę do blendera i przecier, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
ChochlaChochla
6
Przełożyć do czystego dużego garnka, następnie posypać gałką muszkatołową i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i ogrzać, aż będzie gotowy do podania. DO AHEAD: zupa może być przygotowana z wyprzedzeniem i schłodzona, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni. Podgrzać w dużym garnku na umiarkowanym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
W dużej misce lub zamykanej plastikowej torbie, połączyć Pianki i cynamon i delikatnie wrzucić do herbu pianki w cynamonie. DO AHEAD: pianki można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w zamykanej plastikowej torbie lub hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Ułóż stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W dużej misce, ubić razem mąkę, brązowy cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj masło i za pomocą rąk pocieraj składniki, aż konsystencja będzie przypominać grubą mączkę kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Dodaj pepitas i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
5
Rozprowadzić mieszaninę na przygotowanej blasze do pieczenia i piec do złotego koloru, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Przenieść streusel do stelaża do ostygnięcia, a następnie podzielić go na mniej więcej 1-calowe kawałki. DO AHEAD: Streusel może być wykonany z wyprzedzeniem i przechowywany w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.
1
W średniej misce, połączyć śmietanę i Creme fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Trzepaczka do lekkiego i puszystego. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: bitą śmietanę można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić w szczelnym pojemniku do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Creme FraicheCreme Fraiche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
1
Ciepłą zupę kadzi do misek i udekorować streusel, marshmallows, i dollops bitej crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn