Pikantna Zupa Dyniowa

Pikantna zupa z dyni może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 2989 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka brązowego cukru, śmietany, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, Curry zupa dyniowa z pikantnymi pestkami dyni, oraz Pikantna Zupa Dyniowa.
Instrukcje
1 roztopić masło w rondlu 4-quart na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając często, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać przyprawy i jeszcze chwilę wymieszać.2
Dodać dynię i 5 szklanek bulionu z kurczaka; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień, gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut. 3
Przełożyć zupę, partiami, do blendera lub robota kuchennego. Przykryć szczelnie i zmiksować na gładką masę. Powrót zupy do rondla.4 z zupą na małym ogniu, dodać brązowy cukier i wymieszać. Powoli dodawać mleko podczas mieszania do włączenia.
Dodać śmietanę. Dostosuj przyprawy do smaku. Jeśli trochę zbyt ostre, dodać więcej śmietany do ostygnięcia. Możesz dodać łyżeczkę soli.
Podawać w pojedynczych miseczkach.
Wierzch każdej z nich posypać prażonymi pestkami dyni.