Pikantna wątróbka smażona z cebulą
Pikantna smażona wątróbka i cebula to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pasty z fasoli syczuańskiej, wątróbka drobiowa, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wątróbka smażona z cebulą, Smażona wątróbka i cebula z sosem ostrygowym, oraz Kapusta smażona Na Ostro z Pancettanem i cebulą.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju w woku na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wątróbkę i smażyć, aż firma, ale wnętrze jest nadal bardzo różowy, 60 do 90 sekund.
Usuń wątrobę łyżką szczelinową i przenieś na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Odstawić.
Przywróć wok do wysokiej temperatury.
Dodaj szalotki i imbir, i smażyć aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać cebulę zmniejszyć ogień do średniej, i nadal mieszać smażyć, aż cebula będzie miękka i lekko karmelizowane, 5 do 7 minut.
Przesunąć cebulę na jedną stronę woka.
Dodaj jeszcze jedną łyżkę oleju do woka.
Dodaj chilis i pieprz Syczuan stir-fry aż pachnące, o 20 sekund.
Dodaj fermentowaną pastę fasolową i smaż przez kilka sekund dłużej.
Dodać wątróbkę z powrotem do woka. Stir-smażyć wątróbkę na średnim ogniu, aż wnętrze będzie jeszcze różowe, ale już nie rzadkie, o 20 sekund dłużej.
Zdjąć z ognia i podawać natychmiast.