Pikantna wieprzowina i bakłażan
Przepis Pikantny wieprzowina & bakłażan można zrobić w około 40 minut. Ten przepis służy 4. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 320 kalorii, 31g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 83 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, łagodny curry, bakłażan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Pieczywo wieprzowe z grillowanym bakłażanem i pikantnym sosem pomidorowym, Pikantny pieczony bakłażan, oraz Pikantny pieczony bakłażan.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej z pokrywką. Wrzucamy cebulę i bakłażana i smażymy przez 8 minut, często mieszając, aż będzie miękki i złocisty.
Wrzucamy wieprzowinę i smażymy przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż zacznie brązowieć.
Wymieszać w paski pieprzu i mieszać smażyć przez około 3 minuty, aż będzie miękka.
Posypać proszkiem curry. Smażyć przez minutę, a następnie wlać pomidory i wodę. Energicznie wymieszać, przykryć patelnię i pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu przez 5 minut, aż pomidory rozpadną się, tworząc gęsty sos (możesz dodać kroplę więcej wody, jeśli mieszanina zrobi się zbyt gęsta). Doprawić solą i pieprzem, podawać z ryżem basmati.