Pikantna Tilapia Z Czarną Fasolą, Mango I Salsą Tomatillo

Pikantna Tilapia Z Czarną Fasolą, Mango I Salsą Tomatillo
Przyprawa przetarta tilapią z czarną fasolą, Mango i Tomatillo Salsan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z limonki, kolendrę, filety z tilapii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od jednej głodnej Mamy ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z tilapią, Tomatillo, czarną fasolą i mango, Pikantna Tilapia z Tomatillo, czarną fasolą i sałatką z Mango, oraz Przyprawiona Tilapia Z Salsą Z Czarnej Fasoli Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść żaroodporny talerz do serwowania na stojaku na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 200 stopni. (Jest to opcjonalne, ale pomoże utrzymać ciepło ryby podczas gotowania partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W średniej misce, połączyć fasolę, pomidory, mango, czerwona cebula, sok z limonki, 1/3 szklanki oleju roślinnego, kolendra i kilka grinds czarnego pieprzu; wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Pozostawić sałatkę w temperaturze pokojowej podczas gotowania ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Wymieszaj 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu z chili w proszku, kminkiem, oregano i 1 łyżeczką soli. Przetrzyj mieszaniną obie strony filetów tilapii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
W dużym (12-calowy) nonstick patelni, ciepła pozostałe 2 łyżki oleju na średnim ogniu do gorąca. Gotować dwa filety tilapia aż lekko rumiane i miąższ jest nieprzezroczysty i gotowane choć, o 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Przełóż rybę na talerz w piekarniku, aby utrzymać ciepło podczas gotowania pozostałych dwóch filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Przelać filety na talerz i łyżkę połowy salsy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
8
Podawać z pozostałą salsą na boku.* Uwaga: Puree trochę salsy z lub bez ryby na puree jedzenia dzieci. Można również łyżkę puree salsy na małe płatki rybi i na parze ziarna, jeśli masz go dla dzieci jedzących teksturowanych potraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn