Pikantna Tajska Kokosowa Komosa Ryżowa

Pikantna Tajska Kokosowa Komosa Ryżowa
Przepis Pikantny Thai Coconut Quinoan jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. To danie główne ma 615 kalorii, 18g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.11 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, Skórka z limonki, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym, Tajska Kokosowa Sałatka Z Komosy Ryżowej, oraz Zdrowe Tajskie Kokosowe Miski Quinoa.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza. Proces do gładkiej, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby, o 1 minutę; odstawić.Dla quinoa: wypłukać quinoa w sitku pod zimną wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Umieść w dużym rondlu; dodaj mleko kokosowe, bulion warzywny i odmierzoną sól; i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż białe zewnętrzne osłonki na quinoa popped, odsłaniając przezroczyste małe koraliki, o 15 do 20 protokół.Tymczasem ułóż duży talerz kilkoma warstwami ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
3
Odcedzić tofu, pokroić w dużą kostkę, i umieścić go w jednej warstwie na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem; odstawić. Trim marchewki i pokroić je w 1/8-cal grube rund; odstawić. Przyciąć łodygę brokułów do 1/2 cala i pokroić głowę na 1-calowe różyczki; odstawić. Cienko pokroić białe i jasnozielone części szalotki; odstawić.Gdy quinoa jest gotowy, wyjąć go do dużej miski i odstawić. Rondel umyć, napełnić wodą i obficie doprawić solą. Przykryć szczelną pokrywką i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.W międzyczasie rozgrzej olej na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Dodaj tofu i gotować bez mieszania, aż do dna są złociste, o 4 protokół. (Podczas gotowania tofu, linia Płyta osuszone go na świeżych ręczników papierowych.) Flip i gotować, aż pozostałe strony są złotobrązowe, o 3 do 4 protokół więcej. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz i doprawić solą; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Dodać marchew do wrzącej wody i gotować, aż chrupiące-miękkie, o 2 protokół. Za pomocą szczeliny łyżką, usunąć je do miski z quinoa. Powrót wody do wrzenia, dodać brokuły, i gotować, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Odcedzić w durszlaku i umieścić w misce z komosą ryżową i marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Dodaj gotowane tofu, dressing, i szalotki do miski i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Udekoruj dodatkową kolendrę, orzeszki ziemne i szalotki przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany

Składniki

454papryka habanerośrednia główka brokuła (ośrednia główka brokuła (o227papryka habanerośrednia marchewka (ośrednia marchewka (o1porcja startego parmezanu1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem3941 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża kolendra (z około 1/2 pęczka), długie, grube łodygi usunięteświeża kolendra (z około 1/2 pęczka), długie, grube łodygi usunięte61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychGrubo posiekana świeża kolendraGrubo posiekana świeża kolendra21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnkuząbki czosnku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna, plus więcej w razie potrzebysól koszerna, plus więcej w razie potrzeby2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 3 średnich limonek)świeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 3 średnich limonek)2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno starta skórka z limonki (z około 3 średnich limonek)drobno starta skórka z limonki (z około 3 średnich limonek)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwequinoa, dowolny kolor lub odmianaquinoa, dowolny kolor lub odmiana1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzeszki ziemne prażone, niesoloneorzeszki ziemne prażone, niesolone61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychGrubo posiekane Prażone, niesolone orzeszki ziemneGrubo posiekane Prażone, niesolone orzeszki ziemne41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotkiszalotki61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychCienko pokrojone szalotkiCienko pokrojone szalotki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażony olej sezamowyprażony olej sezamowy791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSriracha hot sauceSriracha hot sauce397papryka habaneropakiet firma tofupakiet firma tofu397papryka habaneroniesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion warzywny lub bulion warzywny o niskiej zawartości sodubulion warzywny lub bulion warzywny o niskiej zawartości sodu2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn