Pikantna smażona chińska długa fasola z orzeszkami ziemnymi

Pikantna smażona chińska długa fasola z orzeszkami ziemnymi
Pikantna smażona chińska długa fasola z orzeszkami ziemnymi może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 3,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, długą fasolę, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażona chińska fasola długa, Wieprzowina smażona z długą fasolą, oraz Pikantne Smażone Brokuły I Orzeszki Ziemne.

Instrukcje

1
Ugotować pokrojoną fasolę w 6-do 8-quart garnku wrzącej osolonej wody, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przełożyć szczypcami do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, następnie osuszyć w durszlaku i osuszyć ręcznikami papierowymi. Przyciąć fasolę i pokroić w poprzek na kawałki 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
DurszlakDurszlak
SzczypceSzczypce
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Tymczasem, pulse orzeszki ziemne w robocie kuchennym, aż około połowa orzeszków ziemnych są drobno zmielone, a pozostałe są w bardzo dużych kawałkach (nie mielić do pasty).
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Wymieszać razem sos sojowy, chiles, i sól w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody upuszczona na powierzchnię gotowania natychmiast wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodać olej, wirując, aby pokryć wok, następnie dodać czosnek i smażyć, aż czosnek zacznie blady złoty, około 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Dodać orzeszki ziemne i smażyć, aż cała mieszanina będzie złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
8
Dodać fasolę i smażyć na gorąco i dobrze pokryte, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
9
Usuń wok z ognia, a następnie wymieszaj mieszaninę sosu sojowego i szalotki, mieszając, aż szalotka zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Skropić sokiem z limonki i doprawić solą, a następnie przelać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
12
* Dostępne na rynkach azjatyckich.
13
** Dostępne w kalustyans.com.
1
* Fasolę można gotować, osuszyć i poklepać na sucho 3 godziny do przodu.* Jeśli nie masz wok, fasola może być gotowane w 12-calowej ciężkiej patelni. (Nie będą mieli zadymionego smaku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn