Pikantna smażona chińska długa fasola z orzeszkami ziemnymi
Pikantna smażona chińska długa fasola z orzeszkami ziemnymi może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 3,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, długą fasolę, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażona chińska fasola długa, Wieprzowina smażona z długą fasolą, oraz Pikantne Smażone Brokuły I Orzeszki Ziemne.
Instrukcje
Ugotować pokrojoną fasolę w 6-do 8-quart garnku wrzącej osolonej wody, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, 3 do 5 minut.
Przełożyć szczypcami do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, następnie osuszyć w durszlaku i osuszyć ręcznikami papierowymi. Przyciąć fasolę i pokroić w poprzek na kawałki 3/4 cala.
Tymczasem, pulse orzeszki ziemne w robocie kuchennym, aż około połowa orzeszków ziemnych są drobno zmielone, a pozostałe są w bardzo dużych kawałkach (nie mielić do pasty).
Wymieszać razem sos sojowy, chiles, i sól w małej misce.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody upuszczona na powierzchnię gotowania natychmiast wyparuje.
Dodać olej, wirując, aby pokryć wok, następnie dodać czosnek i smażyć, aż czosnek zacznie blady złoty, około 5 sekund.
Dodać orzeszki ziemne i smażyć, aż cała mieszanina będzie złoty, o 30 sekund.
Dodać fasolę i smażyć na gorąco i dobrze pokryte, o 2 protokół.
Usuń wok z ognia, a następnie wymieszaj mieszaninę sosu sojowego i szalotki, mieszając, aż szalotka zwiędnie.
Skropić sokiem z limonki i doprawić solą, a następnie przelać do miski.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Dostępne na rynkach azjatyckich.
** Dostępne w kalustyans.com.
* Fasolę można gotować, osuszyć i poklepać na sucho 3 godziny do przodu.* Jeśli nie masz wok, fasola może być gotowane w 12-calowej ciężkiej patelni. (Nie będą mieli zadymionego smaku.)