Pikantna sałatka ze szpinakiem mandarynkowym

Pikantna sałatka ze szpinakiem mandarynkowym
Potrzebujesz bezglutenowego i laktoowowegetariańskiego przystawki ? Pikantna sałatka ze szpinakiem mandarynkowym może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis daje 3 porcje po 363 kalorie , 3 g białka i 35 g tłuszczu każda. Za 1,34 dolara za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup rozmaryn, masło, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 59% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Sałatka z radicchio i endywii z pekanami, jabłkiem i mandarynką , Tiramisu z mandarynką i rubinowo czerwonym grejpfrutem i Ciasto mandarynkowo-pomarańczowe .

Instrukcje

1
Wymieszaj pozostały płyn z mandarynek, olej rzepakowy, oliwę z oliwek, musztardę, goździki i chińską przyprawę pięciu smaków w słoiku z dobrze dopasowaną pokrywką; zamknij słoik i energicznie potrząsaj, aż sos zamieni się w emulsję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Gruszek Pokrojonych W Plasterki, Odsączonych I PosiekanychPuszka Gruszek Pokrojonych W Plasterki, Odsączonych I Posiekanych
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj orzechy pekan i cukier z masłem; gotuj na wolnym ogniu, aż będą gorące, 1 do 2 minut. Dopraw orzechy pekan rozmarynem i pieprzem cayenne; kontynuuj gotowanie przez kolejne 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Zdejmij orzechy pekan z ognia i odsącz je na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
W dużej misce wymieszaj liście szpinaku z zieloną cebulką, posyp mandarynkami i orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Gruszek Pokrojonych W Plasterki, Odsączonych I PosiekanychPuszka Gruszek Pokrojonych W Plasterki, Odsączonych I Posiekanych
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
5
Przed podaniem polej sałatkę sosem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia15
Magazyn