Pikantna sałatka ze szpinakiem mandarynkowym

Potrzebujesz bezglutenowego i laktoowowegetariańskiego przystawki ? Pikantna sałatka ze szpinakiem mandarynkowym może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis daje 3 porcje po 363 kalorie , 3 g białka i 35 g tłuszczu każda. Za 1,34 dolara za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup rozmaryn, masło, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 59% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Sałatka z radicchio i endywii z pekanami, jabłkiem i mandarynką , Tiramisu z mandarynką i rubinowo czerwonym grejpfrutem i Ciasto mandarynkowo-pomarańczowe .
Instrukcje
Wymieszaj pozostały płyn z mandarynek, olej rzepakowy, oliwę z oliwek, musztardę, goździki i chińską przyprawę pięciu smaków w słoiku z dobrze dopasowaną pokrywką; zamknij słoik i energicznie potrząsaj, aż sos zamieni się w emulsję.
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj orzechy pekan i cukier z masłem; gotuj na wolnym ogniu, aż będą gorące, 1 do 2 minut. Dopraw orzechy pekan rozmarynem i pieprzem cayenne; kontynuuj gotowanie przez kolejne 1 do 2 minut.
Zdejmij orzechy pekan z ognia i odsącz je na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami.
W dużej misce wymieszaj liście szpinaku z zieloną cebulką, posyp mandarynkami i orzechami pekan.
Przed podaniem polej sałatkę sosem.