Pikantna sałatka z portulaki, pomidora, ogórka, mięty i pietruszki
Pikantna Portulaka, pomidor, ogórek, mięta i sałatka z pietruszki może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 81 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.53 za porcję. 4 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól i pieprz, ciasno płaski pietruszka, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest znakomite. Spróbuj Pikantna sałatka z portulaki, pomidora, ogórka, mięty i pietruszki, Pikantna sałatka z pomidorów, papryki, ogórka, mięty i pietruszki, oraz Sałatka z portulaki i pietruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory pokroić na połówki lub w poprzek i lekko wycisnąć, aby usunąć nasiona, przełożyć do sitka, aby odcedzić. W salaterce, wymieszać ogórek, portulaka, szalotki, zioła i jalapeños.
Ubić razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, ocet, skórkę z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Wlać sałatkę i wrzucić. Smak i dostosować przyprawy. Przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut, aby dać czas smaki do stopienia.
Posypać sumakiem przed podaniem, jeśli chcesz.