Pikantna sałatka z kalmarów z rukolą i fasolą Limy

Pikantna sałatka z kalmarów z rukolą i fasolą Limy
Pikantna sałatka z kalmarów z rukolą i fasolą Limy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 38g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz habanero chile, oliwki calamatan, fasola lima, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka Farro z kalmarami, białą fasolą i zieloną fasolą, Sałatka z fasoli Lima, szynki peklowanej i mięty, oraz Letnia sałatka z pieczonego tuńczyka, fasoli Lima i pomidorów.

Instrukcje

1
W dużym szklanym naczyniu do pieczenia połącz 3 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem, jalapeo, habanero i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Habanero ChiliHabanero Chili
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
2
Dodaj kałamarnicę i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
3
Tymczasem, w średnim rondlu, przykryć fasolę lima z 2 cale wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać liść laurowy, przykryć częściowo i dusić na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie, 40 do 50 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
5
Wyjąć z ognia i pozostawić fasolę w płynie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
6
Odcedzić tuż przed użyciem i wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
7
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
9
Przełożyć boczek na talerz. Zwiększyć ogień do wysokiej i gotować boczek tłuszczu aż skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
10
Dodaj kalmary i marynatę w równomiernej warstwie i gotuj, bez mieszania, aż kalmary zaczną się białe, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
KałamarnicaKałamarnica
11
Posypać mieszankę przypraw na kalmary i gotować, mieszając, aż tylko miękkie, o 1 minutę. Delikatnie złożyć w boczek, Lima fasola i oliwki i gotować tylko do ogrzania przez. Wymieszać połowę cytryny szalotka Vinaigrette i usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
KałamarnicaKałamarnica
12
W dużej misce wrzucić rukolę z pozostałym winegretem i przenieść na talerze. Dodać ciepłą sałatkę z kalmarów i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn