Pikantna Rolka Sushi Z Tuńczykiem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Pikantna Rolka Sushi z tuńczykiem może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 24 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, wodę, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pikantna Rolada Z Tuńczykiem-Sushi, Pikantna Sałatka Z Tuńczykiem Sushi Roll, oraz Kewl Zawinięty W Rolkę Sushi Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż, wodę i ocet do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Odstawić pod przykryciem na około 10 minut, aby wchłonąć nadmiar wody. Odstawić ryż do ostygnięcia.
Lekko wymieszać razem tuńczyka, majonez, chili w proszku, i Wasabi pasty w misce, rozbijając tuńczyka od siebie, ale nie zacierania go w pastę.
Aby zwinąć sushi, przykryj bambusową matę do sushi folią.
Połóż arkusz nori, szorstki bok do góry,na folii. Mokrymi palcami mocno wklep grubą, równą warstwę przygotowanego ryżu na nori, pokrywając ją całkowicie.
Umieść około 1 łyżki każdego pokrojonego w kostkę ogórka, marchewki i awokado w linii wzdłuż dolnej krawędzi arkusza i rozłóż linię mieszanki tuńczyka wzdłuż warzyw.
Podnieś krawędź bambusowego arkusza walcowania, złóż dolną krawędź arkusza do góry, zamykając wypełnienie i szczelnie zwinąć sushi w gruby cylinder. Po zwinięciu sushi owinąć go w matę i delikatnie ścisnąć, aby zwinąć go szczelnie.
Pokroić każdą rolkę na 6 sztuk, i przechowywać w lodówce, aż podane.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.