Pikantna Południowo-Zachodnia Sałatka posiekana z salsą Verde
Pikantna Południowo-Zachodnia posiekana Sałatka z Salsa Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 536 kalorii, 42g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz cebulę, sałatę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Południowo-Zachodnia Sałatka Posiekana (Zdrowa!), Południowo-Zachodnia Chrupiąca Sałatka Z Kurczaka Posiekana, oraz Pikantny kurczak salsa verde.
Instrukcje
1
Napełnij duży garnek wodą i doprowadz do wrzenia; dodaj kukurydzę i gotuj 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Usuń kukurydzę i pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
3
Odciąć kukurydzę z kolby i umieścić w dużej misce do mieszania; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
4
Umieścić pomidory, kolendra, jalapeno, cebula, czosnek, sól, i 4 łyżeczki soku z limonki do blendera. Pulsować, aż warzywa zostaną drobno posiekane; odstawić. Awokado wymieszać z 1 łyżeczką soku z limonki i wymieszać z kukurydzą, kapustą, czarną fasolą i papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Czarna Fasola
Sok Z Limonki
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Warzywa
Kolendra
Papryka Jalapeno
Awokado
Kapusta
Czosnek
Cebula
Kukurydza
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt. Doprawić piersi kurczaka przyprawą Cajun.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Cajun
Pierś Z Kurczaka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Piersi kurczaka gotować na rozgrzanym grillu, aż nie będą już różowe w środku, a soki będą jasne, około 6 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C). Odstawić piersi na bok, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć; pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Liście sałaty podzielić na 4 talerze. Mieszankę awokado ułożyć na sałacie, a następnie na kurczaku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.