Pikantna pieczona dynia piżmowa
Pikantna pieczona dynia piżmowa może być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 50 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 130 kalorii . 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup dynię piżmową, ser romano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 83% , to danie jest wyjątkowe. Wypróbuj Pieczona dynia piżmowa i dip szałwiowy , Pieczona zupa z dyni piżmowej z Frangelico i Pieczona zupa z dyni piżmowej, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj w dużej misce dynię, oliwę z oliwek, tymianek, czarny pieprz i sól, aż do równomiernego pokrycia.
Rozłóż mieszankę równomiernie w dużej formie do pieczenia; przykryj folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut; zdjąć folię i dodać połowę sera Romano.
Posyp resztą sera na wierzchu. Wróć do piekarnika, bez przykrycia, i piecz dalej, aż będą miękkie i złocistobrązowe, około 20 minut więcej.