Pikantna Kurkuma & Habanero Clam Linguine
Pikantna kurkuma & Habanero Clam Linguine jest pescatarian przystawka. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz grubo popękany pieprz, linguine, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Linguine z pikantnym sosem z czerwonych Małży, Linguine z pikantnym sosem z małży, oraz Clam Linguine.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. luźno owinąć ząbki czosnku w folię i piec około 25 minut, aż będzie bardzo miękki. Czosnek obrać. Odstawić.Zagotować 6 litrów wody w dużym garnku i dodać 2 łyżki soli. Wrzuć makaron do wrzącej wody, wymieszaj, aby oddzielić i gotuj, aż do Al dente, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i odstawić. Rezerwowanie pustego garnka do wykorzystania later.In średni rondel, rozgrzać olej.
Dodać czosnek, kurkuma i mielone habanero i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodaj całe liście bazylii, czarny pieprz, gin i sok z małży, przykryć i gotować na małym ogniu, aż płyn zmniejszy się do ½ szklanki, o 10 protokół. Odcedź redukcję do dużego dużego garnka, w którym gotowałeś linguine, naciskając na ciała stałe.Doprowadzić naprężony płyn do wrzenia.
Dodaj małże, przykryć i gotować, potrząsając garnek kilka razy, aż zaczną się otwierać, 3 protokół; jak małże otworzyć, przenieść je do miski i zachować pokryte. Gdy wszystkie małże zostały otwarte, gotować bulion na dużym ogniu, aż zredukowane do około 2 szklanki bulionu Małży, o 5 protokół. Wymieszaj skórkę z limonki i sok z limonki.
Dodać gotowane linguine do garnka z bulionu zmniejszonej małży i wrzucić do herbu.
Dodać masło, 1 łyżka na raz, aż włączone do sosu.
Przenieść makaron do garnka, mieszając do połączenia. Przekręć makaron na miskę do serwowania. Top z małży, posiekaną bazylią i dodatkowo mielone habernero w razie potrzeby.
Podawać na ciepło z limonkami na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.