Pikantna Galaretka Z Czerwonej Papryki
Pikantna galaretka z czerwonej papryki może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Ten przepis służy 40. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz paprykę, ocet z białego wina, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodka I Pikantna Galaretka Pieprzowa, Sweet ' N Spicy Pepper Jelly Vinaigrette, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć słoiki, pokrywki i przykręcić paski w gorącej wodzie z mydłem, a następnie dobrze spłukać. Suche taśmy śrubowe. Umieść puste słoiki na stojaku w pojemniku z wrzącą wodą lub głębokim garnku 8-do 10 - quart i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby pokryć ją o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, przykryty, a następnie gotować 10 minut.
Wyjmij konserwę z ognia, pozostawiając słoiki w wodzie, przykryte.
Podgrzać pokrywki w wodzie do pokrycia przez 2 cale w małym rondlu, aż termometr rejestruje 82° (nie pozwól gotować).
Zdjąć z ognia. Przechowywać słoiki i pokrywki zanurzone w gorącej wodzie, przykryte, aż będą gotowe do użycia.
Pulsuj paprykę z płatkami czerwonej papryki w robocie kuchennym, aż drobno posiekasz. (
Mieszanina mierzy około 2 1/2 filiżanek.)
Wymieszać pektyny i 1/4 szklanki cukru w małej misce.
Wymieszaj mieszankę pieprzu, ocet, masło, sól i pozostałe 3 szklanki cukru w ciężkim garnku o pojemności 5 do 6 litrów. Doprowadzić do energicznego wrzenia na dużym ogniu, a następnie nadal gotować energicznie, mieszając od czasu do czasu, 5 minut. Stopniowo dodawaj mieszaninę pektyn, stale ubijając. Powrót galaretki do energicznego wrzenia, ciągle mieszając i gotować, ciągle mieszając, 1 do 2 minut (mieszanina lekko zgęstnieje).
Ostrożnie usuń słoiki i pokrywki szczypcami do konserw, a następnie osusz słoiki do góry nogami na czystym ręczniku kuchennym i szybko wysusz pokrywki. Odwróć słoiki i natychmiast kadzi gorącą galaretkę do słoików, pozostawiając 1/4 cala miejsca na górze. (Ostatni słoik może nie być pełny.) Uruchom czystą plastikową szpatułkę między galaretką a bokami słoików, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza. Wytrzyj obręcze napełnionych słoików wilgotnym czystym ręcznikiem kuchennym, a następnie mocno przykręć pokrywki za pomocą taśm śrubowych.
Umieść zamknięte słoiki na stojaku w puszkach lub garnku i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby pokryć ją o 2 cale. (Jeśli masz słoik, który jest częściowo pełny, Nie przetwarzaj go. Przykryj pokrywką i przykręć taśmą, a następnie przechowuj w lodówce.) Doprowadzić do pełnego wrzenia, przykryty, a następnie zagotować galaretkę, przykryty, 15 minut.
Przenieś słoiki za pomocą szczypiec do konserw na wyłożoną ręcznikiem powierzchnię w celu ostygnięcia. Słoiki uszczelnią się; jeśli usłyszysz ping, oznacza to, że próżnia utworzona nad chłodzącą galaretką sprawiła, że wieczko było wklęsłe. Pamiętaj, że możesz lub nie być w pobliżu, aby usłyszeć ping. Ważne jest, aby słoiki miały w końcu wklęsłe pokrywki. Galaretka zgęstnieje, gdy się ochłodzi.
Po ostygnięciu słoików, od 12 do 24 godzin, naciśnij środek każdej pokrywy, aby sprawdzić, czy jest wklęsła, a następnie zdejmij taśmę śrubową i spróbuj podnieść pokrywę opuszkami palców. Jeśli nie możesz, pokrywa ma dobre uszczelnienie. Wymień taśmę śrubową. Umieścić słoiki, które nie zostały prawidłowo zamknięte w lodówce i użyć ich w pierwszej kolejności (wraz ze słoikiem, który był tylko częściowo pełny).
* Sprawdź datę ważności pektyny, aby zapewnić świeżość.* Jeśli używasz słoików z gumowymi pierścieniami (nadal sprzedawanych, ale nie zatwierdzonych przez USDA), postępuj zgodnie z instrukcjami producenta.* Galaretka przechowuje się w zamkniętych słoikach w chłodnym ciemnym miejscu od 5 do 6 miesięcy.* Jeśli chcesz zrobić więcej galaretki, nie podwoić przepis; zrobić kolejną partię.