Pikantna dynia żołędziowa

Jeśli masz około 3 godzin i 45 minut do spędzenia w kuchni, Spiced Acorn Squash może być niesamowitym przepisem bezglutenowym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Ta przystawka ma 428 kalorii , 3 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Niewiele osób robiło ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką mielony cynamon, wodę, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 33% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Dynia z żołędziami z nadzieniem z pikantnych orzechów brazylijskich , Pieczona dynia z żołędziami w pikantnym sosie jogurtowym - Rachel Cooks i Dynia z żołędziami pieczona z brązowym cukrem i ananasem z przyprawionym brązowym masłem .
Instrukcje
W małej misce połącz brązowy cukier, cynamon i gałkę muszkatołową; łyżką przekrój połówki dyni.
Posypać rodzynkami. Każdą z nich posmaruj 1 łyżką masła. Owiń każdą połówkę dyni osobno w wytrzymałą folię; szczelnie zamknąć.
Wlać wodę do 5-qt. powolna kuchenka.
Włóż dynię przecięciem do góry do wolnowaru (opakowania można układać jeden na drugim). Przykryj i gotuj na dużym ogniu przez 4 godziny lub do momentu, aż dynia będzie miękka. Ostrożnie otwieraj opakowania foliowe, aby umożliwić ujście pary.