Pikantna cebula i szpinak

Pikantna cebula i szpinak
Przepis na pikantną cebulę i szpinak można przygotować w około 40 minut. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,84 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 171 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką sól i pieprz, gęstą śmietanę do ubijania, ząbek czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 47%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pikantna glazurowana cebula perłowa, Pikantny sos z indyka z grzybami i cebulą oraz Pikantny sernik jogurtowy z karmelizowaną cebulą.

Instrukcje

1
Ugotuj cebulę zgodnie z instrukcją na opakowaniu; dobrze odsączyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowaniach) Mrożona Cebula PerłowaOpakowaniach) Mrożona Cebula Perłowa
2
W rondelku podsmaż czosnek na 2 łyżkach masła przez 1-2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj szpinak; gotować i mieszać, aż szpinak zwiędnie, a płyn odparuje, około 3 minut. Wymieszać z 1/2 szklanki parmezanu i śmietanką. Wymieszaj sól, pieprz i odłożoną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Przenieść do natłuszczonej płytkiej formy o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Połącz bułkę tartą i pozostały ser; posypać mieszanką cebulową. Posmaruj pozostałym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 20 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Podawać łyżką cedzakową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn