Pignolatta
Pignolattan to bezmleczne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 318 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, jajka, orzeszki piniowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej ceramicznej misce drewnianą łyżką lub w mikserze z hakiem do ciasta wymieszać mąkę, jajka i sól, aby uzyskać sztywne ciasto, które odrywa się od ścian miski. Możesz skończyć za pomocą rąk, aby zakończyć pracę, jeśli mieszanie z drewnianą łyżką. Jeśli ciasto jest jeszcze lepkie w dotyku dodać więcej mąki. Zagnieść ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładkie i nie przyklei się do palców. . Ćwiartować ciasto i zwijać segmenty w liny o grubości 1/2 cala.
Odetnij Gałki ciasta o długości 1/2 cala (niektórzy toczą je w kulki, ale ja nie).
W rondlu 3 quart rozgrzać olej do głębokiego smażenia do 365 stopni F. Smaż kawałki ciasta, aż złoty brąz w partiach, garść na raz i odcedzić na ręczniku papierowym. Ciasto zatonie w oleju, a następnie unosi się na górę. Rozszerzają się w oleju, więc zostaw im trochę miejsca. Pozwól im ostygnąć podczas przygotowywania karmelu.
W dużym rondlu połączyć miód i cukier i doprowadzić do wrzenia. Pracując szybko drewnianą łyżką wymieszaj smażone kawałki ciasta, aby pokryć je miodowym karmelem. Szybko łyżka lepkie kulki ciasta na 2 talerze i tworzą się w wysoki kopiec przypominający Szyszkę, a następnie szybko posypać orzeszki piniowe lub konfetti posypać powierzchnię tak trzymać się karmelu miodowego, zanim ostygnie i nie jest już lepki. Jeśli jest tu druga osoba, która pomoże, załatw ją. Jest to projekt Grupowy lub rodzinny. Można również umieścić mniejsze ilości w filiżanki foliowe ciasto kubki dla poszczególnych porcji.
Ostudzić i podawać. Utrzymuje się do 1 tygodnia. Aby jeść wystarczy wybrać kawałki ciasta i cieszyć się.
Uwagi na temat przepisu: niektóre pisowni Pinolata z jednym T. czasami ma orzeszki piniowe lub "pignolla" mieszany w karmelu lub jest uformowany w kształcie szyszki, więc nazwa może pochodzić z tego. Na Sycylii nazywa się je Pignolata, w Neapolu (Włochy, Nie Floryda) to samo nazywa się Struffoli.
Po raz pierwszy miałem to na wakacjach we włoskim domu przyjaciół i robią je co roku. Ale ponieważ są smażone, pasują też do Chanuki. Są czymś, co podajesz po posiłku i naprawdę potrzebujesz kawy, aby je zmyć. To bardzo przyjemny w dotyku deser, który można rozdzielić tiny caramelized nugget przez tiny caramelized nugget.