Pierścionek ze szparagami
Pierścionek ze szparagami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 6 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 227 kalorii. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup ser szwajcarski, parmezan, paprykę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 31%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pierścień Ptysiowy z Kremem Wiśniowym, Pierścień Ptysiowy z Kremem Migdałowym i Pierścień Ptysiowy Czekoladowo-Malinowy.
Instrukcje
W dużym rondlu, na średnim ogniu, zagotuj wodę i masło.
Dodaj mąkę i sól na raz; mieszaj, aż uformuje się gładka kula.
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym; ubijaj, aż będzie gładkie. Wymieszać z 3 łyżkami parmezanu.
Używając 1/4 szklanki ciasta, uformuj pierścień wokół boków natłuszczonego 10-calowego ciasta. patelnia do quiche lub talerz do ciasta (kopczyki powinny się stykać). Posyp pozostałym serem.
Piec w temperaturze 400° przez 35 minut.
W międzyczasie gotuj szparagi w niewielkiej ilości wody przez 3-4 minuty lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie; odpływ.
W dużym rondlu podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka. Mieszaj mąkę, sól i pieprz, aż się połączą. Stopniowo dodawaj mleko; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając. Zredukować ciepło; dodać sery i mieszać aż się rozpuszczą.
Wymieszaj szynkę i szparagi; łyżka do pierścienia.