Pierś z kaczki w sosie ze słodkich wiśni
Pierś z kaczki z sosem wiśniowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 36g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 6,46 zł / porcja. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka mielonego kminku, estragonu, octu jabłkowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pierś z kaczki w sosie ze słodkich wiśni, Pierś z kaczki w sosie Podwójnie wiśniowym, oraz Pierś z kaczki w sosie wiśniowo-pieprzowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 2-do 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować cebulę, czosnek, i szalotka, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 7 protokół.
Dodaj pastę pomidorową, czarny pieprz, kminek, płatki papryki i 1/4 łyżeczki soli i gotuj, mieszając, 30 sekund.
Dodać paprykę i pomidora i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Wymieszaj wino, ocet (do smaku) i cukier i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę. Wymieszać z musztardą, 1 1/2 szklanki wiśni, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Przecier wymieszać w blenderze do bardzo gładkiej, około 1 minuty (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Sos wiśniowy przełożyć przez sito o drobnych oczkach do miski i przenieść 1/4 szklanki sosu do małej miski do glazury kaczki.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Ocena skóry kaczki we wzorze crosshatch z małym ostrym nożem i doprawić kaczkę solą i pieprzem.
Podgrzać wodę w żaroodpornej 12-calowej ciężkiej patelni na małym ogniu do gorąca, a następnie dodać kaczkę, skórkę w dół. Kaczka gotować, odkryte, na małym ogniu, bez obracania, aż większość tłuszczu jest renderowana, a skóra jest złotobrązowa, około 25 minut.
Przenieść kaczkę na talerz i wyrzucić wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Kaczka szczotka całym sosem wiśniowym z miski i powrót do patelni, strona skóry do góry.
Piecz kaczkę w piekarniku, aż termometr zarejestruje 57° (patrz uwaga kucharzy, poniżej), około 8 minut dla średnio rzadkich.
Przenieść kaczkę do deski do krojenia i odstawić patelnię na bok.
Odstawić kaczkę, luźno pokrytą folią, 10 minut.
Natychmiast po przykryciu kaczki ostrożnie wylej dowolny tłuszcz z patelni, pozostawiając brązowe kawałki i dodaj pozostały sos wiśniowy, mieszając i skrobając brązowe kawałki.
Dodać pozostałe 1 1/2 szklanki wiśni. (Wiśnie stracą smak, jeśli gotowane; ciepło z patelni ogrzeje SOS.)
Trzymając ostry nóż pod kątem 45 stopni, pokrój kaczkę w plasterki.
Posypać posiekanymi ziołami i podawać z sosem wiśniowym.
USDA zaleca gotowanie piersi z kaczki do temperatury wewnętrznej 170 ° F, aby zapewnić, że wszelkie szkodliwe bakterie zostaną zabite, ale ponieważ wolimy mięso średnio rzadkie, gotujemy je tylko do 57°. do naszego smaku, który daje doskonały stopień doneness.* Dostępne w dartagnan.com.