Pierś Z Indyka Glazurowana Morelą
Pierś z indyka Glazurowana morelą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 2,45 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 41g białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga przetworów morelowych, bulionu z kurczaka, imbiru i ząbków czosnku. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solid spoonacular wynik 57%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pierś Z Indyka W Złocistej Moreli, Wolnowar Morelowy Balsamiczny Glazurowany Pierś Z Indyka, oraz Pierś z indyka z polewą morelową.
Instrukcje
Palcami ostrożnie poluzuj skórę z piersi indyka. Ostrym nożem Wytnij dziesięć 2-calowych.- długie szczeliny w mięsie pod skórą; włóż plasterek ząbka czosnku i plasterek imbiru do każdej szczeliny.
Umieść indyka w dużej misce; wlej 1/4 szklanki wina pod skórę. Zabezpiecz skórę do spodu piersi wykałaczkami.
Wlej pozostałe wino na indyka. Przykryj i wstaw do lodówki na 6 godzin lub na noc.
W małej misce połącz przetwory, musztardę i sos sojowy; odstawić.
Odcedź i wyrzuć marynatę; umieść indyka na ruszcie w wyłożonej folią brytfannie.
Piec w temperaturze 325° przez 2 do 2-1/2 godziny lub do momentu, gdy termometr wskaże 170°, fastrygując mieszanką moreli co 30 minut (przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zrumieni). Przykryj i odstaw na 15 minut przed rzeźbieniem.