Pierś kurczaka na dyniowo-żurawinowym Rissole z sosem balsamicznym z białej czekolady i szparagami

Pierś kurczaka na dyniowo-żurawinowym Rissole z sosem balsamicznym z białej czekolady i szparagami
Pierś kurczaka na dyniowo-żurawinowym Rissole z sosem balsamicznym z białej czekolady i szparagami wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 578 kalorii, 32G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz odwodnioną skórkę z limonki sproszkowaną na proszek, ocet balsamiczny, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać chipsy czekoladowe można śledzić to danie główne z Whiskey-Spiked Creamy Chocolate Chia Seed Pudding jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Spróbuj Pierś kurczaka na dyniowo-żurawinowym Rissole z sosem balsamicznym z białej czekolady i szparagami, NIF ' s szparagi nadziewane piersi kurczaka z sosem holenderskim, oraz Sałatka wiosenna z rukolą białą szparagową z cytryną biały sos balsamiczny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla ciasta rissole, gotować kostki squasha dla ciasta rissole aż tylko miękkie, i dobrze osuszyć. Odstawić do czasu potrzebnego. W tym samym czasie gotuj ziemniaki, aż będą miękkie i dobrze odcedzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
2
Rozpocznij SOS, podczas gdy squash i ziemniaki na rissole są wrzątku. 2 łyżki masła roztopić na średnim ogniu w rondlu (pozostałe 2 łyżki) i ugotować cebulę, aż będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj rosół z kurczaka, ocet, sos sojowy, i kawałki ziemniaków i niech kawałki ziemniaków gotować, podczas gdy ciecz zmniejsza się i zagęszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
4
W przypadku kurczaka, Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. podczas gdy mieszanka z kurczaka gotuje się do sosu, przyprawić piersi kurczaka solą, pieprzem i limonką w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Podgrzać olej z pestek winogron na średnim ogniu w oddzielnej dużej patelni i zapiekać kurczaka, pozostawiając niezakłócony przez pierwsze 3 minuty lub tak z każdej strony, aby przyprawy zintegrować się z powierzchnią kurczaka i umożliwić proces karmelizacji, aby rozpocząć, aby zapobiec rozrywaniu kurczaka lub "skorupy off" przypraw. Po upieczeniu kurczaka z obu stron, przełożyć na blachę do pieczenia i zakończyć kurczaka w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Do przybrania szparagi gotujemy, aż zmiękną w słonej wodzie i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Na tej samej patelni, której użyłeś do zapiekania kurczaka, podgrzać dodatkowy olej z pestek winogron (w razie potrzeby) i podsmażyć białą cebulę do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Cebula BiałaCebula Biała
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Przenieść cebulę do ziemniaków, które zostały gotowane do ciasta rissole, zastrzegając patelnię saute. Doprawić do smaku solą i pieprzem i razem rozgnieść. Fold w białej czekolady chipsy, szalotki, żurawiny, i kostki squasha, starając się nie rozbić squasha. Pozostaw do siedzenia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, a następnie użyj 3-calowego okrągłego noża do formowania ciastek rissole. Na tej samej patelni podgrzać dodatkowy olej z pestek winogron (w razie potrzeby) na średnim ogniu i zapiekać placki. Pozostawić w spokoju przez pierwsze 2 do 3 minut z każdej strony, aby rozpocząć proces karmelizacji i zapobiec rozpadowi ciasta. Kiedy widzisz, że krawędzie ciasta zaczynają się zmieniać na złoty kolor, odwróć i przesmaruj drugą stronę. Następnie gotuj dalej, aż ciasto będzie twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Z Białej CzekoladyChipsy Z Białej Czekolady
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Zdjąć z ognia i ogrzać.
10
Na tej samej patelni podsmaż szparagi na kilka minut, aby dodać trochę koloru i orzechowego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Powrót do garnka mieszanki rosołu kurczaka, który został gotowania na sos. Złóż białe kawałki czekolady do sosu, i przenieść sos do blendera i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Z Białej CzekoladyChipsy Z Białej Czekolady
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
2 łyżki masła ubić na koniec sosu i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
13
Na talerzu ułożyć ciasto rissole, na wierzchu polać pierś z kurczaka, sosem łyżeczkowym i udekorować szparagami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Składniki

12szparagowe włócznie, twarde końce zerwaneszparagowe włócznie, twarde końce zerwane4Spód: okruszki z herbatników graham(1/2 patyczka lub 1/4 szklanki) masła, podzielonego(1/2 patyczka lub 1/4 szklanki) masła, podzielonego1małeDynia dyniowa lub dynia piżmowa, obrane, nasiona usunięte i pokrojone w kostkę na kawałki 1/4 cala do 1/2 calaDynia dyniowa lub dynia piżmowa, obrane, nasiona usunięte i pokrojone w kostkę na kawałki 1/4 cala do 1/2 cala6piersi z kurczaka bez kościpiersi z kurczaka bez kości2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweVanilla white chocolate chips (zalecane: Hershey ' s Premier White Chips)Vanilla white chocolate chips (zalecane: Hershey ' s Premier White Chips)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweVanilla white chocolate chips (zalecane: Hershey ' s Premier White Chips)Vanilla white chocolate chips (zalecane: Hershey ' s Premier White Chips)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżurawina świeżażurawina świeża591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielone świeże liście kopru włoskiegomielone świeże liście kopru włoskiego2Spód: okruszki z herbatników grahamolej z pestek winogronolej z pestek winogron2Spód: okruszki z herbatników grahamolej z pestek winogron (potrzebny do podsmażenia odpowiednio cebuli i ciasta ryżowego)olej z pestek winogron (potrzebny do podsmażenia odpowiednio cebuli i ciasta ryżowego)1porcja startego parmezanusproszkowana Skórka z limonki lub odwodniona Skórka z limonki sproszkowana na proszek za pomocą moździerza i tłuczkusproszkowana Skórka z limonki lub odwodniona Skórka z limonki sproszkowana na proszek za pomocą moździerza i tłuczku1porcja startego parmezanusos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana1( bakłażany)ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę na 1/2 cala (jako zagęszczacz)ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę na 1/2 cala (jako zagęszczacz)3largesziemniaki obrane i pokrojone na 1 calziemniaki obrane i pokrojone na 1 cal6trochę posiekanej cukiniiSólSól6trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz32 łyżki roztopionego masłaszalotki, tylko białe i delikatne zielone części, pokrojone po przekątnej w plastry o grubości 1/4 calaszalotki, tylko białe i delikatne zielone części, pokrojone po przekątnej w plastry o grubości 1/4 cala1porcja startego parmezanubiały ocet balsamicznybiały ocet balsamiczny1( bakłażany)cebula biała, pokrojona w kostkę małacebula biała, pokrojona w kostkę mała
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia59
Magazyn