Pierś indyka Polana miodem z prażonym ananasem
Pierś z indyka Polana miodem z prażonym ananasem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 16 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz miód, skrobię kukurydzianą, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krew Pomarańcza-Szkliwiona Pierś Indyka Z Ziemniakami Pieczonymi W Piecu, Pieczona pierś z indyka pieczona w miodzie i warzywa, oraz Pierś Z Indyka Szkliwiona Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Włożyć pierś indyka, skórą do góry, na półce w płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa, aby wskazówka znajdowała się w najgrubszej części mięsa i nie dotykała kości. Pieczenie odkryte 1 godzina.
Skórkę pokroić z ananasa.
Ananasa przeciąć wzdłuż na pół; wyciąć rdzeń.
Każdą połowę pokroić w poprzek na 8 plastrów.
Wymieszaj wino, miód, sos sojowy, piernik i czosnek. Ułóż ananasa na stojaku wokół indyka.
Posmaruj indyka i ananasa mieszaniną wina. Piecz ok. 1 godziny dłużej, myj indyka i ananasa często mieszanką wina, aż termometr wskaże 74°.
Wyjąć indyka i ananasa z patelni; ogrzać. Wyrzucić pozostałą mieszaninę wina.
Do miarki wlać kapiele z patelni; usunąć nadmiar tłuszczu.
Dodaj wystarczającą ilość wody do kapieli, aby odmierzyć 1 filiżankę.
Ciepła kapie do gotowania w rondlu 1-ćwiartkowym.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i zimną wodę; wymieszać z kapiącą wodą. Zagotować i wymieszać 1 minutę.