Piersi z kurczaka ze szpinakiem, porem i sosem szafranowym
Piersi z kurczaka ze szpinakiem, porem i sosem szafranowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka liścia laurowego, wina, nici szafranu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem w sosie pieczarkowym, Szafranowe piersi z kurczaka z przecierem z grochu angielskiego, pędami grochu i miętą, oraz 30 minut kremowej Pieczarkowo-porowej piersi kurczaka.
Instrukcje
W szklanej miarce rozgrzej wino w kuchence mikrofalowej. Szafran lekko pokruszyć do wina.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej, głębokiej patelni. Sezon piersi kurczaka z solą i pieprzem i dodać je do patelni, strona skóry w dół. Kurczaka gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 2 minuty. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż skóra jest rumiane i chrupiące, o 4 protokół. Obróć i gotuj przez 3 minuty dłużej.
Roztopić masło na patelni.
Dodać pory i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż złoty, o 3 protokół.
Dodać wino i szafran i gotować na wolnym ogniu przez 2 protokół.
Dodać bulion i liść laurowy i doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Powrót piersi z kurczaka na patelni, strona skóry do góry i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż tylko gotowane przez, o 10 protokół.
Przełożyć kurczaka na rozgrzany talerz.
Dodaj krem na patelni i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 4 protokół.
Dodać szpinak i gotować, aż zwiędnie, o 1 minutę.
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z musztardą; doprawić sosem solą i pieprzem. Wyrzucić liść laurowy. Łyżka sosu na talerze, top z piersi kurczaka i podawać.