Piersi z kurczaka z sosem Curry wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,86 USD za porcję. To danie główne ma 781 kalorii, 45g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Mieszanka pieprzu, soli, połówek piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to raczej drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 61%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Piersi Z Kurczaka Z Sosem Curry Z Limonki, Piersi z kurczaka w sosie Curry-miodowo-musztardowym, oraz Piersi Z Kurczaka Curry.
Instrukcje
1
Przygotuj pilaw ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie posyp piersi z kurczaka solą i 1/4 łyżeczki pieprzu. Na dużej patelni na średnim ogniu gotuj kurczaka na oleju przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(albo Zwykłe)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, Obrane
2
Usuń i utrzymuj ciepło.
3
Na tej samej patelni smaż grzyby w 2 łyżkach masła przez 4 minuty; dodaj gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
świeża Resztka
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Smaż 2-3 minuty dłużej lub do miękkości grzybów i gruszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Połówki Gruszek W Syropie
5
Usuń i utrzymuj ciepło.
6
Na tej samej patelni rozpuść pozostałe masło. Dodaj mąkę, curry i pozostały pieprz do wymieszania; stopniowo dodawaj bulion i chutney. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5-7 minut lub do zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
świeża Resztka
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Stopniowo wmieszaj śmietanę na patelnię; dodaj mieszankę kurczaka i grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Ciepło przez.
9
Podawać na ryżu; posypać orzeszkami ziemnymi i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose
Riesling, Gruener Veltliner i Sparkling rosé to moje najlepsze typy dla Indian. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Bollig-Lehnert Piesporter Goldtroopfchen Riesling Spatlese. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Piesporter-Goldtröpfchen to jedna z najbardziej znanych indywidualnych winnic (Einzellagen) w regionie Mozeli w Niemczech. Ta Winnica składa się ze stromych, slatey południowych stokach ułożonych w dramatycznym kształcie przypominającym Amfiteatr dla idealnej ekspozycji i aspektu z rzeką odbijającą bardzo pożądane słońce bezpośrednio do winorośli. Doskonałe Rieslingi są zazwyczaj ogrzane słońcem i dojrzałe, z wyraźną mineralnością łupków i równoważącą kwasowością. Dojrzałe, pełne tropikalnych owocowych smaków ananasa, mango i guawy, z akcentami cukierniczymi. Oferuje jasne wykończenie kiwi i limonki, pokazując odrobinę rumianku i śmietany. Soczysty Riesling.Idealnie pasuje do mocnych indyjskich i azjatyckich potraw z przyprawami. Również fantastyczne z przyprawioną kaczą nogą, daniami z kwaśnymi sosami, pieczonymi warzywami i miękkimi serami.