Piersi z kurczaka z pestkami pomarańczy-kopru włoskiego-Oliwka
Przepis piersi z kurczaka z pomarańczowo-kopru włoskiego-Oliwkowy smak można zrobić w około 30 minut. Jedna porcja zawiera 184 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu. Za $1.06 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 26 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką połówki piersi kurczaka ze skórą, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Piersi z kurczaka z pestkami pomarańczy-kopru włoskiego-Oliwka, Grillowane udka z kurczaka z koprem włoskim i oliwką, oraz Smak Kopru Włoskiego I Pomarańczy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni i ustaw stojak na środku.
Umieść nasiona kopru włoskiego na małej patelni i opiekaj na średnim ogniu, aż będą pachnące.
Umieść nasiona w małej misce i połącz z oliwkami, sokiem, skórką i 1 łyżką oliwy z oliwek. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odstaw do marynowania przez co najmniej 15 minut.
Podgrzej dużą żaroodporną 12-calową patelnię na średnim ogniu. Natrzyj kurczaka pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
Dodaj kurczaka na patelnię skórą do dołu i gotuj na złoty kolor, około 3 minut. Odwróć kurczaka szczypcami i włóż do piekarnika, aby zakończyć gotowanie. (Jeśli nie używasz żaroodpornej patelni, najpierw przenieś kurczaka do naczynia do pieczenia). Piecz kurczaka przez około 15 minut lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna zarejestruje się na termometrze do mięsa od 160 do 165 stopni.
Wyjmij kurczaka i odstaw na 5 minut, aby soki się uspokoiły.
Przełóż na talerz do serwowania i posyp zarezerwowaną mieszanką oliwek.