Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-winnym

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-winnym
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-winnym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 825 kalorii, 36g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz ścinane migdały, wino, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 68%. Spróbuj Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym, Piersi Z Kurczaka Ze Śmietaną, oraz Piersi z kurczaka ze śmietaną i Jalapenos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Pokruszyć, gdy ostygnie; odstawić boczek na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 7x11 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, i smażyć połówki piersi kurczaka, aż brązowy z obu stron, o 6 protokół na stronę (mięso będzie nadal różowy wewnątrz). Ułożyć piersi z kurczaka w naczyniu do pieczenia, a grzyby rozsypać na kurczaku. Ugotować zieloną cebulę na gorącej patelni na średnim ogniu, aż zmiękną, o 3 protokół; wymieszać z papryką i mąką. Mieszankę mąki smażyć przez około 1 minutę. Rozgnieść kostkę bulionu w 1/4 szklanki gorącej wody w małej misce, i ubić bulionu do mieszanki mąki. Doprowadzić do wrzenia (sos będzie gęsty). Stopniowo ubij białe wino na patelnię i przynieś na wolnym ogniu. Śmietanę wymieszać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać sos na piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Naczynie do pieczenia przykryć folią i piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
7
Około pół godziny przed kurczak jest gotowy, doprowadzić ryż i 4 szklanki wody do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Odstawić ryż pod przykryciem na około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Aby służyć, łyżka ugotowanego ryżu na półmisek, i top z piersi kurczaka. Pozostały sos wymieszać w naczyniu i łyżką kurczaka; udekorować pokruszonym boczkiem i ściętymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Ryż GotowanyRyż Gotowany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn