Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-winnym

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-winnym
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-winnym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 825 kalorii, 36g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz ścinane migdały, wino, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 68%. Spróbuj Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym, Piersi Z Kurczaka Ze Śmietaną, oraz Piersi z kurczaka ze śmietaną i Jalapenos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Pokruszyć, gdy ostygnie; odstawić boczek na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 7x11 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, i smażyć połówki piersi kurczaka, aż brązowy z obu stron, o 6 protokół na stronę (mięso będzie nadal różowy wewnątrz). Ułożyć piersi z kurczaka w naczyniu do pieczenia, a grzyby rozsypać na kurczaku. Ugotować zieloną cebulę na gorącej patelni na średnim ogniu, aż zmiękną, o 3 protokół; wymieszać z papryką i mąką. Mieszankę mąki smażyć przez około 1 minutę. Rozgnieść kostkę bulionu w 1/4 szklanki gorącej wody w małej misce, i ubić bulionu do mieszanki mąki. Doprowadzić do wrzenia (sos będzie gęsty). Stopniowo ubij białe wino na patelnię i przynieś na wolnym ogniu. Śmietanę wymieszać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wlać sos na piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Naczynie do pieczenia przykryć folią i piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Około pół godziny przed kurczak jest gotowy, doprowadzić ryż i 4 szklanki wody do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Odstawić ryż pod przykryciem na około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
Aby służyć, łyżka ugotowanego ryżu na półmisek, i top z piersi kurczaka. Pozostały sos wymieszać w naczyniu i łyżką kurczaka; udekorować pokruszonym boczkiem i ściętymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Ryż GotowanyRyż Gotowany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn