Piersi Z Kurczaka Miodowo-Czosnkowo-Balsamiczne
Piersi z kurczaka miodowo-czosnkowo-balsamiczne mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,46 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 24g białka, oraz 12g tłuszczu. Mieszanka octu balsamicznego, pieprzu, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Miód balsamiczny piersi z kurczaka i warzywa, Balsamiczno-Czosnkowe Piersi Z Kurczaka, oraz Balsamiczny, czosnek i bazylia marynowane piersi z kurczaka.
Instrukcje
Pokroić kurczaka na sucho papierowymi ręcznikami.
W 10-lub 12-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Umieść kurczaka na patelni; gotować 6 do 7 minut z każdej strony, aż obie strony są rumiane i sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięta(co najmniej 74°).
Umieścić kurczaka na talerzu; przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
W tej samej patelni wymieszaj bulion, ocet, sok z cytryny, miód i czosnek. Gotować około 5 minut lub aż sos zgęstnieje, skrobanie dno patelni z turner naleśnik poluzować rumiane kawałki.
Kurczaka pokroić ukośnie na plastry.