Piersi Z Kurczaka Gorgonzola
Piersi z kurczaka Gorgonzola to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 268 kalorii, 30g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej roślinny, połówki piersi kurczaka, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Piersi z kurczaka faszerowane wieprzowiną i gorgonzolą, Piersi z kurczaka z gorgonzolą-salsą pomidorową, oraz Gorgonzola-nadziewane piersi z kurczaka z truskawkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Pokrój kurczaka na sucho, a następnie wytnij głęboką 3-calową kieszeń poziomo w długim zakrzywionym boku każdej połowy piersi kurczaka. Wypełnij każdą kieszeń jedną czwartą sera. Kurczaka przyprawiamy 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w żaroodpornej 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska.
Umieść kurczaka, skórą w dół, na patelni i gotować, niezakłócony, aż złoty kolor, o 4 protokół. Turn piersi nad, następnie umieścić patelnię w piekarniku i piec aż tylko gotowane przez, 20 do 25 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Powrót patelni do palnika (uchwyt będzie bardzo gorąca) i dodać wodę i ocet. Gotować, mieszając i zeskrobując wszelkie brązowe kawałki i topiony ser, aż sos lekko zgęstnieje, o 3 protokół. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do żaroodpornej miarki, a następnie usunąć nadmiar tłuszczu. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać kurczaka z sosem.