Piersi z kaczki z wiśniami

Piersi z kaczki z wiśniami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz szafranowy pilaw ryżowy, wino, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona Pierś Z Kaczki Z Wiśniami, Bezglutenowa Sałatka z dzikiego ryżu z kurkami, wiśniami i śmietaną nerkowca, oraz Kaczka Pieczona Z Wiśniami.
Instrukcje
W małym rondlu połącz wino z suszonymi wiśniami i duś na małym ogniu przez 3 minuty. Odstawić.
W każdej z 2 dużych patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Piersi kaczki przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Dodaj 6 piersi kaczki do każdej patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane i średnio rzadkie, o 4 protokół na stronę.
Przełożyć piersi kaczki na blachę do pieczenia, przykryć folią i ogrzać w piekarniku.
Dodaj połowę grzybów i szalotki do każdej patelni, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając raz, aż będą rumiane, o 4 protokół. Odkryć i dodać 1/2 szklanki wody do każdej patelni. Dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z patelni, aż woda zmniejszy się o połowę, o 4 protokół.
Dodaj połowę mieszaniny wiśni i wina do każdej patelni i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 3 protokół. Zeskrobać zawartość 1 patelni do drugiej. Wymieszać z musztardą miodową i doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć z piekarnika piersi kaczki i wlać do sosu nagromadzone soki.
Pokrój piersi kaczki w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala i ułóż je na rozgrzanym talerzu.
Do sosu wlać dowolne soki rzeźbiarskie. Podgrzej SOS krótko i polej go kaczką.
Podawać od razu z szafranowym Pilafem ryżowym.